Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: strafverzwaring bij geweld tegen minderheden

  •  
29-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_8ed07c40ca.jpg.jpg
'Geweld vanwege seksuele geaardheid, etniciteit, religie, handicap of leeftijd harder aanpakken'
GroenLinks wil een verhoging van de straf met een derde bij gewelddelicten die worden gepleegd op minderheidsgroepen. Deze strafverzwaring geldt voor de gevallen waarin geweld en discriminatie samengaan.
Nu is er alleen ten aanzien van de gevolgen van geweld een strafverzwaring. Hoe groter het letsel dat wordt aangebracht, hoe zwaarder de straf. Voor GroenLinks is het niet vanzelfsprekend om voor strafverzwaring te pleiten. Maar in dit geval is een glashelder signaal van de strafwetgever rechtvaardig. Wij accepteren niet dat de tolerantie in Nederland onder druk staat. Het signaal dat fotograaf Erwin Olaf recent afgaf door te overwegen naar Berlijn te verhuizen is een teken daarvan. Minderheden hebben vaak een maatschappelijk kwetsbare positie en moeten altijd kunnen rekenen op bescherming. Met de nieuwe strafnorm zal de rechter hier rekening mee moeten houden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.