Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks voert handtekeningenactie tegen JSF

  •  
18-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
gl_300b.jpg
"Stel je voor, we kiezen voor werk niet voor de JSF"
Partijleider Bram van Ojik van GroenLinks is een offensief gestart tegen het besluit om de JSF aan te schaffen. In paginagrote advertenties wordt burgers opgeroepen een petitie tegen het besluit te ondertekenen.
In de begeleidende tekst wordt het besluit tot aanschaf van de JSF verguisd:
Voor GroenLinks is het duidelijk: dat is geld over de balk smijten in tijden dat we ons dat zeker niet kunnen veroorloven. De kosten voor het JSF-project zijn de afgelopen jaren gierend uit de hand gelopen. Er was steeds meer geld nodig om de eerste testtoestellen aan te schaffen.  En die vertonen zoveel gebreken dat ze inmiddels permanent aan de grond staan. Het is van de zotte om in tijden van enorme bezuinigingen te kiezen voor de JSF. We moeten stoppen met dit miljarden verslindende project.
De aanschaf is nog geen gelopen race. De fractie van de PvdA heeft nog een voorbehoud gemaakt bij de aanschaf van de JSF. De leden willen een rapport van de WRR over de te verwachten kosten afwachten. Van Ojik: “Het kabinet heeft misschien besloten, het parlement heeft dat nog niet.”
RTEmagicC_gl_300_01.jpg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.