Laatste update 13:23
87

GroenLinks-wethouder Nuijens stapt op

De Diemense wethouder Jorrit Nuijens van GroenLinks stapt op. Dat meldt het Parool. Nuijens kwam donderdag in het nieuws nadat hij voor de Amsterdamse Stopera werd gearresteerd. Op het bureau zou hij een agent in het gezicht hebben gespuugd, aldus een verklaring van de politie. Die maakte vrijdag ook bekend dat Nuijens GHB en wiet in zijn bezit had en dat twee agenten aangifte tegen hem hebben gedaan wegens belediging.

Op de website van GroenLinks laat Nuijens weten:

Ik heb besloten om per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Diemen. De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren. Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan de agenten die ik zoveel werk heb bezorgd, maar ook aan alle inwoners van de gemeente Diemen, aan mijn partij en aan de raad en het college van Diemen. Het spijt me dat ik mijn werkzaamheden voor de gemeente Diemen niet heb kunnen afronden.

GroenLinks laat weten het besluit van Nuijens te respecteren:

In zijn tijd als wethouder heeft Jorrit Nuijens met zijn grote inzet veel betekend voor GroenLinks Diemen en voor alle Diemenaren. Mede dankzij hem is duurzaamheid een van de belangrijkste pijlers van het coalitieakkoord. Daarnaast was van het begin af aan zijn sterke betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners zichtbaar door zijn open wijze van communiceren onder andere over de biomassacentrale.

Update:
Tegenover AT5 ontkent de advocaat van Nuijens dat zijn cliënt naar een agent zou hebben gespuugd. Omdat de politie in een verklaring schreef, wilde Nuijens daar de videobeelden van zien. Daarop zou de politie hebben gezegd dat het spuugincident niet op het bureau, maar op straat plaatsvond. Ook daarvan kon de politie geen bewijs overleggen. Volgens de verslaggeving van De Telegraaf zou Nuijens ‘iets in zijn neus gesnoven’ hebben voorafgaand aan zijn arrestatie, ook dit wordt door de advocaat van Nuijens ontkend. In het NPO1-radioprogramma Spraakmakers was vrijdagochtend Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen te gast. In de uitzending geeft hij toe de berichtgeving rond Nuijens extra te hebben aangezet, of zoals hij zelf zegt ‘in het zonnetje gezet’, omdat Nuijens zich in het verleden kritisch heeft uitgelaten over de Telegraaf.

Beeld: Gemeentehuis Diemen, Google streetview

Geef een reactie

Laatste reacties (87)