149

GroenLinks wil Amsterdamse binnenstad autovrij maken

GroenLinks wil van Amsterdam een autovrije oase maken door autoverkeer in de binnenstad te weren. Als het aan GroenLinks ligt worden de komende vier jaar de 10.000 parkeerplaatsen die ruimte innemen in de krappe binnenstad op een betere manier gebruikt.  Dat blijkt uit het conceptverkiezingsprogramma dat donderdag door de progressieve partij werd gepresenteerd in de Amsterdamse gemeenteraad.

‘Amsterdam staat op een keerpunt en snakt naar verandering. Modderen we voort, dan zetten ongelijkheid en polarisatie door, slibt de stad dicht met toeristen en auto’s en verliest de stad zijn ziel. Wij willen een radicaal sociale, groene en vrije stad’ aldus Fractievoorzitter Rutger Groot Wassink.

Groot Wassink ziet een leidende rol voor GroenLinks in de Amsterdamse gemeenteraad en doet zijn inspiratie op uit de onverslijtbare klassieke werken van Karl Marx. Hij maakt zich daarom ook sterk voor de armen van Amsterdam door middel van innovatieve ideeën om ze uit de schulden te helpen, zoals afkoop van hun schulden door de gemeente in plaats van door incassobureaus. Hij wil ook repressieve maatregelen in de bijstand afschaffen, om te voorkomen dat mensen die aan de grond zitten ook nog een trap na krijgen. Groot Wassink wil het daarnaast ook gemakkelijker maken voor bijstandsgerechtigden om weer toe te treden tot de arbeidsmarkt, door ze minder restricties te leggen.

GroenLinks omarmt klassieke linkse thema’s in hun ambitieuze programma. Zo wil de partij een collectieve ziektekostenverzekering met een laag eigen risico voor alle Amsterdammers introduceren en maken ze zich hard voor  betaalbare woningen.

De Amsterdamse partij toont zichzelf ook een voorstander van culturele inclusiviteit, door te pleiten voor een Sinterklaasfeest waar ieder kind, ongeacht afkomst of kleur, zich bij betrokken voelt. Ook zouden ze van Keti Koti graag een nationale feestdag willen maken zodat heel Nederland de bevrijding van zijn inwoners en de afschaffing van de slavernij kan vieren. Tot stelt Rutger Groot Wassink zich ook barmhartiger op met betrekking tot de opvang van vluchtelingen dan de PvdA.

Bron: De Telegraaf

Foto: CC screenpunk

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (149)