Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks wil het land schoonmaken

  •  
18-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sap_300_03.jpg
Te weinig oog voor duurzaamheid maakt Nederland een van de vieste landen van Europa
In Utrecht gaf lijsttrekker Jolande Sap de aftrap voor de campagne van GroenLinks. Daarbij presenteerde ze een campagnefilm en vijf beloftes aan de kiezer.
GroenLinks kiest er voor zichzelf neer te zetten als milieupartij. En dat is volgens GroenLinks hart nodig:
Alleen Malta, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk wekken minder schone energie op dan wij. Nergens in Europa is de lucht zo vies, het water zo vuil en zo weinig natuur over als in Nederland”, zegt Sap. Volgens Sap komt Nederland sterker uit de crisis door radicaal te kiezen voor vergroening van de economie: “Nederland heeft een enorm potentieel aan innovatieve en groene ondernemers. Initiatieven van mensen die met elkaar zelf energie opwekken schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat potentieel moeten we volop de ruimte geven.”
Sap stelt dat Nederland teveel naar binnen is gekeerd: “Nederland moet weer gidsland worden.” Om dat te bereiken kijkt de partij in de campagnefilm naar het buitenland.
Ook doet de partij vijf beloftes :
– We stoppen met subsidies voor vervuiling en verspilling – We verlagen de belasting voor mensen die werken – We investeren in onderwijs – We verzekeren dat voor niemand zorg te duur wordt – We pakken de banken aan
Wat vind je van de campagnefilm? Spreken de beloftes je aan?
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.