31

GroenLinks wil kwart miljard voor woningen studenten en starters

Van de 1 miljard euro die het kabinet in het woonfonds stopt, moet zeker een kwart gaan naar studentenhuisvesting en starterswoningen. Dat voorstel doet GroenLinks maandag tijdens het Tweede Kamerdebat over de woonbegroting. Vooral in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Groningen zijn de problemen groot, stelt de partij.

“Er is sprake van een wooncrisis. Studenten en starters zijn de twee groepen die de grootste problemen hebben om een betaalbare woning te vinden. Daarom moeten we daar nu geld voor reserveren”, zegt Tweede Kamerlid Paul Smeulders.

GroenLinks wil daarnaast dat de mogelijkheid om woningen tijdelijk te verhuren aan banden wordt gelegd. Nu kunnen verhuurders hun huurders na twee jaar op straat zetten, om hun woning vervolgens voor meer geld aan iemand anders te verhuren. Onder meer het voormalige VVD-kamerlid Wybren van Haga maakt van die mogelijkheid gebruik.

Eind vorige maand pleitten GroenLinks, PvdA en SP er al voor om de verhuurdersheffing af te schaffen. Woningbouwcorporaties moeten daardoor meer geld overhouden om nieuwe sociale-huurwoningen te bouwen.

cc-foto: Zachtleven fotografie

Geef een reactie

Laatste reacties (31)