Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks wil urennorm voor zzp'ers afschaffen

  •  
17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
soldaten300_03.jpg

Kamerlid Jolande Sap: 'Zelfstandige had in 2009 gemiddeld 13% inkomensverlies. Extra cru als hij aftrek misloopt door urentekort'

GroenLinks wil dat zelfstandigen niet langer een bepaald aantal uren moeten werken om een belastingaftrek te kunnen krijgen. Kamerleden van de partij Ineke van Gent en Jolande Sap werken hiervoor aan een initiatiefwet. Dat meldt de partij maandag.
Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de aftrek moeten nu aantonen dat zij 1225 uur in hun onderneming hebben gestoken. GroenLinks wil de aftrek in plaats daarvan koppelen aan het aandeel van het inkomen dat iemand uit het ondernemerschap haalt. Dat meldt Trouw.
In het plan krijgen deeltijdondernemers wel recht op aftrek. Daarbij stimuleert het volgens de partij alle mensen die hun baan verliezen voor zichzelf te beginnen.
Wie daarnaast in zwaar weer zit door de crisis wordt in het plan niet gekort door de fiscus, maar kan rekenen op ondersteuning, zo laat de partij op zijn website weten.
“Zelfstandigen hebben in 2009 een gemiddeld inkomensverlies geleden van dertien procent. Het is extra cru wanneer een ondernemer met wind tegen ook nog eens de zelfstandigenaftrek misloopt omdat hij te weinig uren heeft kunnen schrijven”, zegt Sap.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.