12

GroenLinks wil vervroegde verkiezingen na val bestuur Feijenoord

'Alleen met nieuwe volksvertegenwoordiging kan nieuwe start gemaakt worden'

De inwoners van de deelgemeente Feijenoord zouden al in september moeten kunnen stemmen voor een nieuw bestuur, in plaats van pas volgend jaar maart. Dat vindt de fractie van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad.

De partij wil dat Feijenoord met een schone lei kan beginnen na een vernietigend rapport van integriteitsbureau BING over de bestuurscultuur in de deelgemeente. BING concludeerde dat enkele bestuurders en deelraadsleden zich schuldig hebben gemaakt aan machtsbederf en vriendjespolitiek.

Na het rapport bepleitten de fracties van Leefbaar Rotterdam en de VVD om de deelgemeente onder curatele te stellen. De fracties van PvdA en CDA willen liever een interim-bestuur dat vanuit het college van B&W wordt aangewezen. Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks vindt beide varianten ‘halfzachte oplossingen’. De harde conclusies uit het rapport rechtvaardigen volgens hem de ongebruikelijke stap om de verkiezingen te vervroegen. ‘Alleen met een volledig nieuwe volksvertegenwoordiging kan Feijenoord echt een nieuwe start maken.’

GroenLinks doet donderdag een voorstel om de verkiezingen op 25 september te houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)