Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gronings echtpaar stelt de Nam en staat aansprakelijk voor gaswinningstrauma

  •  
27-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
36933251676_189390dd77_o

© cc-foto: Henk Jan van der Klis https://flic.kr/p/YgEyZj

Een Gronings echtpaar dat slachtoffer is van de gaswinningsramp in het Noorden, stel de staat en de Nam aansprakelijk voor de psychische schade die zij lijden. Dat schrijft Trouw. Het stel heeft last van paniekaanvallen, flauwvallen en er is zelfs sprake geweest van een zelfmoordpoging. Hun arbeidershuisje in Losdorp dat ze zeven jaar geleden betrokken is inmiddels onbewoonbaar verklaard door de aardbevingsschade en ze verblijven nu in een noodwoning. De Hoge Raad bepaalde eerder deze maand dat wie psychisch letsel heeft opgelopen door de gaswinning, recht heeft op schadevergoeding.
"Het is niet voor het eerst dat gedupeerde Groningers de Nam, Energie Beheer Nederland en de staat als schuldigen aanwijzen voor hun immateriële schade, ofwel gevoelens van onrust, onveiligheid en boosheid. Daar hoort een schadevergoeding tegenover te staan, oordeelde de rechter twee jaar terug al. Maar deze zaak voert veel verder, zegt letselschade-expert Yme Drost die het echtpaar bijstaat. “Dit gaat niet over wat gespannenheid, maar over ernstig psychisch letsel. Mevrouw is gediagnosticeerd met de posttraumatische stressstoornis (PTSS) door de gaswinning.” Drost zal via de stichting ‘Ons Laand Ons Luu’ (‘Ons land, onze mensen’) ook een aantal andere gedupeerden met ernstige psychische klachten bijstaan."
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.