Laatste update 15:13
33

Groot-Brittannië begint aan Brexit

De Britse premier Theresa May stelt de Brexit in werking. Dat doet ze nadat de wet waar de inwoners van het Verenigd Koninkrijk in een referendum op hebben gestemd, gisteren formeel werd ondertekend door de Britse koningin Elizabeth. Hiermee zal het land hun lidmaatschap van de Europese Unie opzeggen. In een persconferentie maakte ze het volgende bekend:

In de komende twee weken zullen we artikel 50 in werking stellen, en daarmee zullen we beginnen aan de onderhandelingen om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU te bewerkstelligen.

Hierop volgde luid applaus uit de zaal. May geeft aan optimistisch naar de toekomst van Groot-Brittannië te kijken. Volgens haar is de weg vooruit een onzekere, maar een die zal leiden tot een betere toekomst voor de kinderen en kleinkinderen van het Verenigd Koninkrijk. Ze wil een betere deal onderhandelen met andere landen voor de ‘gewone, werkende mensen thuis’.

Het resultaat van het referendum was niet alleen een stem op het verlaten van de Europese Unie. Het was een instructie om voorgoed te veranderen hoe ons land werkt, en de mensen waarvoor het werkt.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)