Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groot-Brittannië deporteert illegale schoonmaakster immigratieminister

  •  
01-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
markharper300_01.jpg
Isabella Acevedo werd gearresteerd op huwelijk dochter en zonder waarschuwing advocaat naar Colombia uitgezet
Isabella Acevedo, de vrouw die zeven jaar lang als schoonmaakster werkte voor de toenmalige Britse minister van Immigratie, Mark Harper, is donderdag in alle vroegte uitgezet naar Colombia. Haar advocaat werd niet op de hoogte gesteld.
Conservative Party-politicus Harper, die in februari ontslag nam als minister van immigratie nadat bekend werd dat Acevedo illegaal in het land verbleef, heeft inmiddels een nieuwe aanstelling als minister van Mensen met een Handicap.
Acevedo werd twee weken geleden gearresteerd op het huwelijk van haar dochter en zou eigenlijk vorige week donderdag worden uitgezet, maar dat ging niet door om ‘potentiële verstoring van de procedure door derden’ te voorkomen. Gerard Hall, advoocaat van mevrouw Acevedo, verklaart tegenover The Guardian:
Bij alle voorgaande pogingen werden wij op de hoogte gesteld van datum, tijdstip en vluchtdetails – alle zaken die nodig zijn om een gerechtelijk bevel te verkrijgen. Mijn persoonlijke indruk is dat het deze keer niet gebeurd is om hulppogingen te frustreren.” 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.