Laatste update 16:35
25

Groot-Brittannië zet duizenden militairen in voor No Deal Brexit

De Britse regering bereidt zich militair voor op een eventuele No Deal Brexit, dat heeft de minister van Defensie dinsdag gezegd tijdens bijeenkomst van het parlement. 3500 militairen worden in de hoogste staat van paraatheid gebracht in het geval dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat zonder overeenkomst.

Tory-parlementslid Will Quince wilde van staatssecretaris van Defensie Gavin Williamson weten of hij verzoeken heeft ontvangen van overheidsinstantie over de inzet ‘van onze wereldklasse krijgsmacht’ in het geval van zo’n No Deal. Daarop antwoordde Williamson:

We hebben tot nu toe nog geen formele verzoeken ontvangen. Wat wel doen, is het opstellen van rampenplannen en wat we ook doen is 3.500 militairen in gereedheid brengen, zowel beroepsmilitairen als reservisten, om elke overheidsafdeling te ondersteunen in het geval van onvoorziene omstandigheden.

In het Britse parlement werd dinsdag weer vergaderd over de Brexit-voorbereidingen. Volgens een woordvoerder van de Britse regering wordt nog altijd geprobeerd een Brexit-akkoord te bereiken met de EU, maar aangezien de uittreding over drie maanden plaats moet vinden, wordt rekening gehouden met een No Deal. Ook raadt het kabinet zowel bedrijven als burgers aan hun eigen No Deal-voorbereidingen te treffen en dat advies daarover de komende weken zal worden verstrekt.

Bron: The Guardian / cc-foto: RAF Lakenheath

Geef een reactie

Laatste reacties (25)