19

Grootschalige fraude ziekenhuisrekeningen onderzocht

NZA kreeg ruim 200 meldingen van fraude met ziekenhuisrekeningen ... Administratie Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en kinderafdeling VUMc in beslag genomen

De Nederlandse Zorgautoriteit onderzoekt momenteel grootschalige fraude met ziekenhuisrekeningen. Er zouden opnames en behandelingen worden gedeclareerd, die in werkelijkheid nooit hebben plaatsgevonden. De fraude lijkt vooral veel te worden gepleegd met betrekking tot de zogenaamde ligdagvergoeding en in de gynaecologie.

RTL Nieuws kreeg inzage in een aantal van de documenten die momenteel worden onderzocht en bericht:

Ook zorgverzekeraars hebben inmiddels grote fraudezaken ontdekt of hebben die in onderzoek, blijkt uit interne bronnen van de RTL Nieuws-researchredactie. Ook hier gaat het om de grotere vormen van fraude zoals die met ziekenhuisopnames en begeleiding van zwangere patienten.

Bij twee ziekenhuizen is de Zorgautoriteit recent binnengevallen en heeft daar de administratie in beslag genomen wegens vermoedens van valse declaraties. Het gaat om het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en de kinderafdeling van het VUMc in Amsterdam. De Zorgautoriteit gaat ziekenhuizen nu om opheldering vragen over alle 200 meldingen. Meer kan en wil ze niet doen. De NZa zegt de handen vol te hebben aan de twee grote onderzoeken die nu lopen bij het VUMc en het Sint Antonius ziekenhuis.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)