Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grootste condoomproducent krijgt tijdens pandemie vraag niet omhoog

  •  
10-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Condom industry in Malaysia

© epa04613971 A picture made available on 11 February 2015 shows workers preparing newly made condoms for a dry pinhole test at the Karex condom factory in Port Klang, Malaysia, 17 January 2015

Sinds het begin van de coronapandemie is het gebruik van condooms met 40 procent gedaald. Dat laat het Maleisische bedrijf Karex weten, moederbedrijf van merken als Durex en tevens de grootste condoomproducent ter wereld. Voor het eerst sinds de beursgang in 2013 rapporteerde het bedrijf afgelopen jaar rode cijfers.
Nadat wereldwijd lockdowns werden ingevoerd, heerste er binnen het bedrijf nog het nodige optimisme. Al dat thuiszitten zou mogelijk tot een toename van het condoomgebruik leiden. Dat bleek al snel een illusie. Onder meer vanwege de sluiting van hotels en de seksindustrie, zag het bedrijf de verkoop wereldwijd dalen. Daar kwam nog eens bij verschillende overheden campagnes waarbij gratis condooms werden uitgedeeld stopte. Karex produceert jaarlijks 5 miljard condooms, die naar 140 landen worden geëxporteerd.
Karex besluit van de nood een deugd te maken en heeft aangekondigd zich deze pandemie op andere producten te storten. Zo zal het vanaf dit jaar een deel van de latex gebruiken om in plaats van condooms, medische handschoenen te maken.
Bron: HLN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.