Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grootste drugslab in 20 jaar stond op erf van CDA-bestuurder

  •  
25-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
13903383668_fa5131a88c_k
Vrijdag schrok Nederland  op van de ontdekking van een gigantisch drugslab in Leende, vlakbij Eindhoven. Nu is bekend geworden dat deze op het erf stond van de penningmeester van de lokale CDA-afdeling. Dat is bevestigd door Jos Vos, bestuurslid van de afdeling, naar aanleiding van berichten in het Eindhovens Dagblad.
De politie deed in eerste instantie onderzoek naar hun vermoeden van het bestaan van een grootschalige hennepkwekerij. Per toeval ontdekten ze toen in een loods een professioneel drugslab met ongeveer 22,5 duizend liter aan chemicaliën. Het lab was in staat om 100 kilo speed en 150 kilo XTC per dag te produceren, goed voor een dagomzet van zeker 4 à 5 miljoen euro. Dit is het grootste drugslaboratorium dat de Nederlandse politie de afgelopen twintig jaar heeft aangetroffen.
Bij de CDA-bestuurder brandde in 2012 al op het terrein een stalling met 57 caravans tot de grond toe af. De brandweer vond toen aanwijzingen voor grootschalige hennepteelt. Wim van der P. was verdachte, maar mocht van het CDA partijbestuurder gewoon blijven omdat hij uiteindelijk niet werd veroordeeld. Het CDA heeft hem inmiddels nu wel uit zijn functie ontheven en heeft te kennen gegeven dat ze een royement voorbereiden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.