Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grootste woonprotest in decennia

  •  
12-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
Demonstratie tegen de wooncrisis

© AMSTERDAM - Demonstranten protesteren tegen de problemen op de woningmarkt en eisen hervormingen tijdens het Woonprotest in het Westerpark. Belangenverenigingen als de Woonbond, vakbond FNV,

In het Amsterdamse Westerpark vindt zondagmiddag het woonprotest plaats. De demonstranten keren zich onder meer tegen het jarenlange wanbeleid van de VVD en dubieuze speculanten die huizen opkopen. Het is het grootste protest tegen de woningnood sinds de jaren tachtig. De treinen naar Amsterdam zaten aan het begin van de middag al vol met demonstranten.
“Ik hoop dat Rutte zijn verantwoordelijkheid neemt”, verklaart een demonstrante tegenover AT5 , om daar met een lachje aan toe te voegen: “Maar ja: Rutte en verantwoordelijkheid…” Andere demonstranten verhalen tegenover de Amsterdamse stadszender over de stress die zij ervaren door het gebrek aan betaalbare woonruimte.
Linkse politici en partijen nemen deel aan het woonprotest. Zo trekt PvdA-leider Lilianne Ploumen zondag op met bewoners uit de Utrechtse Croeselaan die hun huizen dreigen kwijt te raken. Ook GroenLinks-voorman Jesse Klaver is bij de demonstratie aanwezig. “We moeten van woningmarkt naar volkshuisvesting”, vindt SP-leider Lilian Marijnissen.
‘In geouwehoer kun je niet wonen’, de bekende uitspraak van de roemruchte Amsterdamse PvdA-wethouder Jan Schaefer, heeft een update gekregen. Met dank aan de grootste ouwehoer van de VVD.
Verscheidene demonstranten vragen ook aandacht voor hun studieschuld. Die maakt het lastig, zo niet onmogelijk voor hen om later een huis te kopen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.