61

Grote bedrijven kondigen explosieve stijging topinkomens aan

Hoewel het echte beloningsseizoen bij de grote bedrijven nog moet beginnen, zijn de eerste salarisverhogingen aan de top alweer aangekondigd. Dat meldt de Volkskrant.

Beursuitbater Euronext wil de topman minimaal 34,5 procent loonsverhoging geven en van brillenbedrijf GrandVision krijgt de bestuursvoorzitter er minstens 37 procent bij, exclusief miljoenbonussen. En dat terwijl het maatschappelijk draagvlak voor exorbitante beloningen de afgelopen jaren hard is afgebrokkeld.

Vakbond FNV spreekt er bij monde van coördinator arbeidsvoorwaarden ­Zakaria Boufangacha schande van:

De top van GrandVision casht, maar er is al jaren geen cao voor medewerkers uit de optiekbranche. Dat betekent in het algemeen niet veel goeds voor loonsverhogingen. De loonkloof wordt nog veel groter met dit soort over-the-topbeloningen. Topmensen zorgen heel goed voor zichzelf terwijl de mensen die het werk doen, en daar is iedereen het over eens, een fatsoenlijke loonsverhoging verdienen. ­Moreel verwerpelijk, dit gedrag, het ontbreekt de top aan enige sociale verantwoordelijkheid.

Ook de beleggers maken zich zorgen. Rients Abma, directeur van Eumedion dat de belangen van grote beleggers zoals pensioenfondsen behartigt, hoopt niet dat ‘deze voorstellen de toon gaan zetten’:

In beide gevallen gaat het om voorstellen om de beloningen van de bestuurders fors te verhogen zonder dat goed wordt uitgelegd waarom die verhogingen nodig zijn. Bovendien ontbreekt een toelichting of deze stijgingen in de pas lopen met de salarisstijgingen die gewone werknemers krijgen, en of deze voorstellen op maatschappelijk draagvlak kunnen rekenen. Deze criteria heeft de wetgever niet voor niets in de nieuwe beloningswetgeving opgenomen.

Cc-foto: DutchAmsterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (61)