40

Guy Verhofstadt ‘slaat terug’

Update: Lijsttrekker Liberalen maakt eigen parodie op poster ... Nieuwe slogan nu al talloze malen bespot … Help jij Guy Verhofstadt aan een betere slogan? 

Dat werd eens tijd. Slechts veertien dagen voor de verkiezingen heeft de lijsttrekker van de liberalen in Europa, Guy Verhofstadt, zijn campagne afgetrapt, door het programma bekend te maken evenals zijn nieuwe slogan. Je zou denken dat deze – gezien de tijd die de partij heeft uitgetrokken om iets te verzinnen – spectaculair is. Oordeel vooral zelf. De slogan is… tromgeroffel… ‘Als hij spreekt, luistert Europa.’ Echt waar.


Update dinsdag 08.20
Guy Verhofstadt, de lijsttrekker van de Liberalen in het Europarlement, werd maandag online flink bespot vanwege zijn nieuwe slogan. Er verscheen prompt zelfs een online generator waarmee je je eigen Verhofstadt poster kunt maken. Na alle ophef op Twitter besloot Verhofstadt sportief mee te doen en poste hij zijn eigen variant.

Eerder:

De campagneslogan wordt zowel op Facebook als op Twitter nu al talloze malen belachelijk gemaakt. ‘Als Guy spreekt luistert in het beste geval zijn vrouw’ zegt een reageerder bijvoorbeeld.

Verhofstadt is overigens meer dan alleen de lijsttrekker van de liberalen, hij is tevens kandidaat-voorzitter van de Commissie. Hij hoopt straks José Manuel Barroso op te kunnen volgen, al denken anderen dat hij geen schijn van kans maakt. Zo zei Marianne Thyssen (CD&V):

Ik heb respect voor het enthousiasme waarmee hij campagne voert, maar Guy,” waarna ze zich richtte tot haar concurrent, “jij weet even goed als ieder ander dat je in die campagne om voorzitter van de Commissie te worden geen kans maakt.”

Wie als grootste uit de verkiezingen komt, mag als eerste proberen een meerderheid achter haar kandidaat te krijgen. Dat hebben de verschillende fracties in het Europees Parlement met elkaar afgesproken. De liberalen lopen volgens Thyssen hopeloos achter. Of zijn campagneslogan hem dan ook gaat helpen het gat in te lopen, moet nog blijken. In de tussentijd kun je je eigen Guy Verhofstadt poster maken. Op Twitter zijn er al wat gepost: 

Door: Vural Polat

Het is overigens niet de eerste keer dat Verhofstadt kandidaat is voor de Commissie. In 2004 liep hij nog tegen een veto van Tony Blair op, die zijn sterke Europese ideeën bedreigend vond.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)