Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GVB nodigt SP'er uit voor sollicitatiegesprek

  •  
10-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LaurensIvens_300.jpg
Ivens wil Balkenendenorm voor GVB-directeur afdwingen door zelf te solliciteren
De Amsterdamse SP-leider Laurens Ivens is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het Gemeentelijke Vervoersbedrijf (GVB) van zijn stad. Begin september stuurde Ivens een protestsollicitatie naar de GVB. Daarmee wil hij afdwingen dat de nieuwe directeur een salaris conform de Balkenendenorm krijgt.
Ik heb veel verstand van openbaar vervoer en heb duidelijke ideeën over de manier waarop het GVB zich de komende jaren moet ontwikkelen. Bijkomend voordeel is dat ik het voor zeker 180.000 euro minder doe dan de Amsterdamse belastingbetaler de afgelopen jaren moest ophoesten voor zijn GVB-directeur”, schrijft Ivens in zijn brief.
De vacature voor GVB-directeur stond al meer dan een half jaar uit zonder succes. De gemeente wilde daarom een salaris boven de Balkenendenorm gaan aanbieden om zo toch een geschikte kandidaat te vinden. Ivens vindt het niet kunnen dat de belastingbetaler opdraait voor een het hoge salaris van een GVB-directeur en wierp zich daarom op als kandidaat. Hij moet de GVB alleen nog wel weten te overtuigen, want die heeft inmiddels ook een tweede kandidaat gevonden, schrijft AT5.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.