Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

H. J. A. Hofland 'Journalist van de Eeuw' overleden

  •  
21-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
hofland
Journalist en schrijver H.J.A. Hofland is dinsdagochtend op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NRC , de krant waar hij zijn gehele carrière voor schreef. De auteur overleed vanochtend thuis in zijn slaap. Hij had al langere tijd last van hartklachten.
Henk Hofland was hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad, wat later door fusie met de Nieuwe Rotterdamsche Courant NRC Handelsblad zou gaan heten. Daarna vond hij zichzelf opnieuw uit als columnist, essayist en romanschrijver. Ook schreef hij vele stadsreportages onder het pseudoniem S. Montag.
Hofland won gedurende zijn indrukwekkende carrière vele prijzen, waaronder de Gouden Ganzeveer (1996) en de P.C. Hooftprijs (2011). Zijn collega’s riepen hem in 1999 uit tot ‘Journalist van de Eeuw’. De Tegel, die vaak wordt gezien als de belangrijkste prijs in de Nederlandse journalistiek, is naar Hoflands werk vernoemd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.