Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

H&M klaar met angora na gruwelijk filmpje

  •  
28-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
angora300.jpg
H&M schort productie kledingstukken met angorawol per direct op ... Klanten mogen angora-items terugbrengen en krijgen geld terug
*** PAS OP: BOVENSTAANDE VIDEO BEVAT GRUWELIJKE BEELDEN *** Het gruwelijke filmpje dat maandag vertoond werd bij TROS Radar, waarin te zien was hoe de angorawol van nog levende konijnen wordt getrokken, heeft bij kledingconcern H&M de ogen geopend. Het bedrijf schort met onmiddellijke ingang de productie van kledingstukken en accessoires met angorawol op.
Klanten die eerder al H&M-artikelen met angorawol kochten mogen die terugbrengen naar de winkels en krijgen het volledige aankoopbedrag terug. Eerder hield het concern nog vol dat haar angorawolproducten diervriendelijk geproduceerd werden. Volgens een door Radar opgevoerde deskundige is het onmogelijk dat diervriendelijke angoratruien voor minder dan 50 euro in de winkel liggen.
Cc-foto: vjmarisphotos

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.