12

&… H&M onder vuur vanwege virtuele modellen

Goud gedolven door kinderen ... Baldwin uit vliegtuig gezet wegens 'Wordfeud' ... Kerst-etalages werken ... VS-presidenten leven langer dan gedacht

Anders nieuws van vandaag

– De Zweedse mode-multinational H&M ligt onder vuur vanwege het gebruik van virtuele modellen in reclamemateriaal. Het bedrijf gebruikt een ‘ideaal’ zelf ontworpen standaardlichaam voor het tonen van lingerie en plakt er andere hoofden op en verandert de huidskleur om de suggestie te wekken dat het om verschillende vrouwen gaat.

– Het goud waarmee beleggers hun kapitaal veilig stellen, hebben ze deels te danken aan kinderarbeid. Human Right Watch openbaart dat in het Afrikaanse Mali tienduizenden kinderen in de goudmijnen werken. Lees hier het rapport.

– Acteur Alec Baldwin, tevens prominent opiniemaker bij de Huffington Post, is uit een vliegtuig verwijderd omdat hij Word with Friends (de esthetisch verantwoorde variant op Wordfeud) speelde.

– Nee, dit komt niet uit een Hollywood-film: Een Poolse vrouw die door haar verloofde in Engeland levend werd begraven, wist te ontsnappen dankzij haar verlovingsring.

– Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, is zelf slachtoffer geworden van de krakkemikkige en schimmige privacy-opties op de netwerksite. Privé-foto’s van hem waren onbedoeld voor iedereen zichtbaar. Like!

– Aan hun snel verouderende koppen zou je het niet zeggen maar Amerikaanse presidenten leven langer dan de gemiddelde Amerikaan.

– Toezichthouders in de zorg houden slecht toezicht op zichzelf. Een kwart ontvangt een hogere vergoeding dan is toegestaan.

– Nu wetenschappelijk bewezen met behulp van eye-tracking: de prachtige Kerst-etalages stimuleren mensen echt meer spullen te kopen. Rijst wel de vraag: waarom hebben winkels niet het hele jaar dat soort etalages?

09:20

– Liefde voor het vak maar geen arbeidsvreugde. Conducteur vertraagde trein bij Breda smeekt passagiers een klacht in te dienen: Zo kan het niet langer!’

Altijd dubbele woordwaarde: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (12)