Laatste update 16:05
35

Den Haag worstelt met vrijheid van meningsuiting

Peter Kee (politiek redacteur Pauw) en Francisco van Jole (eindredacteur Joop.nl) bespreken het optreden van minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid, CDA) die moest opdraven in de Kamer. Tijdens het Vragenuur kreeg hij de wind van voren omdat hij stelde dat justitie niets kan doen tegen een Haagse haatprediker die opnieuw het nieuws wist te halen met het verketteren van onder andere de burgemeester Aboutaleb. Volgens Kee maakte de minister uit onervarenheid daarna een draai voor de camera’s door voor aanpassing van de wet te pleiten. Volgens Van Jole gaat het om het verschil tussen de democratie – waar principes bediscussieerd worden – en de mediacratie, die een broertje dood heeft aan lastige discussies.

Ook blikt het duo vooruit op de hoorzitting met Jeroen van der Veer, de president-commissaris van ING. Hij heeft iets uit te leggen over de opslag van 1 miljoen euro die hij had bedacht voor ING-topman Ralph Hamers. Wordt het een soort inquisitie?

Een welk afscheidscadeau hebben de heren in gedachten voor Marleen Barth, de verguisde PvdA-senator die gedwongen de politiek verlaat na een vakantie in de Malediven en financiële capriolen in Wassenaar.

Beluister Kee & van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)