64

Haags PVV-raadslid loopt weg voor debat

Arnoud van Doorn hield tirade tegen burgemeester van Aartsen, smeet met oncontroleerbare cijfers en walste weg

Het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn heeft maar weer eens aangetoond dat het debat aangaan niet de sterkste kant van de beweging is. Tijdens een raadscommissie over het veiligheidsbeleid is hij voortijdig weggelopen, zo meldt het AD. Raadsleden van de overige partijen bleven in verbijstering achter.

AD schrijft dat Van Doorn eerst van leer trok tegen de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Hij meende dat de burgervader weg liep voor zijn verantwoordelijkheid en vond dat de gemeente door de bezuinigingen zelf geld vrij zou moeten maken voor meer blauw op straat, aldus AD.

Volgens de raadsleden kwam de PVV-er met cijfers over de politie die niet te controleren waren en waarvan men zich afvroeg of ze wel juist waren. Van Doorn kreeg stevige kritiek omdat de PVV in de Tweede Kamer deze bezuinigingen juist steunt. De PVV’er wachtte het antwoord van de burgemeester niet af en stormde de zaal uit.

De actie van Van Doorn zorgde voor een hoop verontwaardigde reacties. Rachid Guernaoui van D66 noemde het op Den Haag FM ‘een dieptepunt’. Frits Huffnagel van de VVD schrijft op Twitter over ‘de ware PVV’: ‘Weglopen bij een debat en daarna op Twitter gaan schelden. Makkelijk, doorzichtig en eigenlijk ook wel triest. Bah!’
Lees meer bij AD: PVV-raadslid loopt weg uit ‘te lastig debat’

Geef een reactie

Laatste reacties (64)