Laatste update 16:18
80

Haagse betoging tegen spoedwet loopt uit op rellen

Geen video? Klik hier.

In Den Haag zijn ondanks een verbod honderden mensen samengekomen om te demonstreren tegen een spoedwet die de regering wil doorvoeren. De demonstranten zeggen bezorgd te zijn over de aantasting van de democratie. Een van de deelnemers verklaarde op Facebook: “We moeten op korte termijn de macht grijpen.”

Onder de demonstranten bevinden zich ook groepen voetbalsupporters. Tot de demonstratie was opgeroepen door de groep Virus Waanzin die zich keert tegen de maatregelen die genomen worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Opiniepeiler Maurice de Hond zou een van de sprekers zijn. De demonstratie werd vrijdag door de burgemeester verboden toen duidelijk werd dat de organisatoren zich niet aan de voorwaarden hielden. De rechter bevestigde dat verbod zaterdag.

Toen er zondag toch demonstranten kwamen opdagen besloot burgemeester Remkes een korte demonstratie alsnog toe te staan. Die liep echter al snel uit de hand. Groepen voetbalsupporters scandeerden ‘Wij zijn Nederland’ en veroorzaakten ongeregeldheden. De politie zette een waterkanon in en voerde charges te paard uit om de orde te herstellen. Een deel van de demonstranten trok naar de A12 om die te bezetten.

Geef een reactie

Laatste reacties (80)