44

Haagse diabetespatiënte opnieuw opgepakt

Omroep West: meisje aangehouden door beveiligers H&M op verdenking van winkeldiefstal ... Tante: 'het is echt een misverstand'

De 17-jarige diabetespatiënte die begin januari werd aangehouden in een pashokje van de HEMA in Den Haag en in de cel belandde, blijkt voor de tweede maal te zijn aangehouden door de politie. Beveiligers van de H&M zouden haar hebben betrapt op winkeldiefstal.

Dat heeft burgemeester Van Aartsen van Den Haag aan Omroep West laten weten, nadat hem in een commissievergadering naar deze zaak werd gevraagd:

Op 21 januari is hetzelfde meisje aangehouden. Ik heb het idee voor een vergelijkbaar geval. Ze moet binnenkort voorkomen en er is proces verbaal tegen haar opgemaakt.

Enkele weken geleden ontstond veel ophef, nadat bekend werd dat de Haagse politie het meisje – een diabetespatiënte die in een pashokje van de HEMA zichzelf een insulineshot gaf – arresteerde en opsloot als was ze een drugsverslaafde. Volgens haar eigen verklaring voelde zij zich tijdens het winkelen onwel worden en begaf zich in een pashokje om insuline in haar bovenbeen te spuiten. Ze verloor daarbij per ongeluk wat urine. Winkelbeveiligers trokken op dat moment het gordijn open en beschuldigden haar van vandalisme en drugsgebruik. Naar uitleg werd niet geluisterd en de politie arriveerde.

HEMA distantieerde zich in eerste instantie van ‘de uitspraken zoals weergegeven’, maar bood drie dagen later alsnog excuses aan. Of er destijds bij het HEMA-incident ook sprake was van winkeldiefstal, is onduidelijk. Dezelfde bronnen melden aam Omroep West dat ook toen gestolen spullen bij haar zouden zijn gevonden. Wat zou verklaren waarom de beveiliging en de HEMA aanvankelijk zo heftig reageerden. Maar volgens de tante van het 17-jarige meisje is dat ‘pure onzin’ en berust de aanklacht voor winkeldiefstal op een misverstand: 

Omwille van haar psychische gezondheid wil ik nu niet op de details ingaan, maar het is echt een misverstand. Ik vind het vreselijk!

cc-foto: yukikei en Medisch Platform

Geef een reactie

Laatste reacties (44)