4

Haagse Gangen: Bepalen peilingen de verkiezingen?

DeGidsFm gaat de Haagse Gangen na met Peter Kee, Peter Kanne, Sherlo Esajas en Francisco van Jole. Vandaag: hoe belangrijk zijn de peilingen?

Wie wil er in deze verkiezingstijd geen kijkje nemen in de Haagse wandelgangen? Wat wordt er bekokstoofd, wie wint er van wie in de peilingen of op de internetfora? En wie doet het straks met wie? DeGids.fm gaat tot aan de verkiezingen de Haagse Gangen na.


Op de dag dat Nederland naar de stembus gaat, praten ze bij Haagse Gangen over het belang en de impact van peilingen. Emile Roemer opperde zondag in Buitenhof een verbod op peilingen in de laatste weken voor de verkiezingen. Heeft hij een punt? Roemer deed het voor de start van de campagne goed in de peilingen. Samsom juist niet.

De afgelopen week hebben zij stuivertje gewisseld. Waren de peilingen daarbij een katalysator? 

- En elk verkiezingsprogramma heeft tegenwoordig een tweede scherm. Direct na een debat kan via de computer of smartphone worden gestemd op de winnaar. Doen tienduizenden mensen aan mee. Hoe representatief zijn deze peilingen?

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)