Laatste update 23:03
15

Haagse PVV heeft geen idee waar “ex-moslim” kandidaat raadslid is

De PVV in Den Haag is een kandidaat raadslid kwijt. Mohamed Shaief Aziem is spoorloos verdwenen en de partij zou al weken geen contact meer met hem kunnen krijgen. Gevreesd wordt dat het om een mol zou gaan. Fractievoorzitter Karen Gerbrands wil geen commentaar geven, Aziem is inmiddels wel van de kandidatenlijst geschrapt.

Aziem was een opvallende verschijning binnen het kandidatenklasje van de PVV. Dat kan ook niet anders met een naam als Mohamed binnen een anti-islampartij. Hij kwam binnen met het verhaal dat hij ex-moslim was en homoseksueel, waardoor hij was verstoten door familie en andere moslims. Te mooi om te laten liggen, vond Gerbrands het verhaal van Aziem, en plaatste hem op nummer 9 van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Zo zat Aziem een tijdlang in de appgroep van de andere kandidaten, tot hij plotseling van de radar verdween. Behalve dat hij telefonisch niet meer bereikbaar is, blijkt ook online nauwelijks iets van hem te vinden. Hij heeft een twitteraccount, maar dat bestaat pas sinds hij zich aanmeldde bij de PVV en hij heeft er nauwelijks volgers. Alle kenmerken van een nepaccount.

Of het inderdaad om een mol gaat, of dat er iets anders aan de hand is, is vooralsnog onduidelijk. Bronnen binnen de partij laten aan RTL Nieuws weten het verhaal van Aziem ‘altijd uiterst merkwaardig’ te hebben gevonden, maar: ‘je denkt: je wordt hier goed gescreend.’

Dat dat bij lange na niet het geval is, bleek vorige maand nog in Rotterdam. De door Geert Wilders persoonlijk gescreende Géza Hegedüs moest binnen 24 uur het plaatselijke fractievoorzitterschap weer inleveren nadat uitkwam dat hij wel heel openlijk extreemrechts was. Enkele jaren geleden liep HP/De Tijd-verslaggeefster Karen Geurtsen al maandenlang undercover rond binnen de Kamerfractie van de PVV.

Update 23:00 uur: Aziem lijkt boven water te zijn. Vanaf zijn twitteraccount schrijft hij: ‘Jammer dit circus, maar wel heel voorspelbaar. Privé omstandigheden. Geen weken, maar 8 dagen. Geen infiltrant. #FakeNews #RTLNieuws’

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Laatste reacties (15)