Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haagse PVV-lijsttrekker loopt weg uit debat

  •  
15-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
haatsmurf.jpg
Grap over de .. uuhm .. eensgezindheid van smurfen valt slecht bij Leon de Jong
PVV-lijsttrekker Léon de Jong is zaterdagavond boos weggelopen uit het lijsttrekkersdebat in Den Haag. Het debat was door Omroep West en het AD georganiseerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande woensdag.
meldt dat De Jong is weggelopen omdat vanwege een grap die cabaretier Sjaak Bral maakte over de PVV, Marokkanen en Adolf Hitlter. Extra boos werden De Jong en andere PVV’ers toen Bral zei dat hij nu weet waarom partijleider Geert Wilders zo van smurfen houdt: een land, een kleur, een leider. (Video vanaf ongeveer 3 minuten).
PVV-leider Wilders maakte zich deze week tot doelwit van spot met zijn discriminerende uitspraak over Marokkanen en zijn verbolgen reactie toen hij hierom werd vergeleken met Hitler. In De Wereld Draait Door nam Lucky TV de PVV-voorman op de korrel en cartoonist Benjamin Kikkert wijdde zijn laatste tekening aan ‘Blondi’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.