35

Haagse raad stemt per ongeluk voor PVV-motie

Coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 letten niet op. Oppositiepartijen boos!

De voltallige oppositie van de Haagse gemeenteraad is donderdagavond weggelopen uit de raadsvergadering, schrijft het Eindhovens Dagblad. Zij zijn boos. De collegepartijen hadden namelijk per ongeluk ingestemd met een voorstel van de PVV en zichzelf vervolgens een herstemming cadeau gedaan.

Coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 zaten te suffen tijdens de stemming en namen een voorstel van nota bene de PVV aan, zo schrijft het ED. Na een schorsing diende de VVD een voorstel in om opnieuw te stemmen. PVV-fractieleider Machiel de Graaf is natuurlijk pissig, maar ook de overige oppositiepartijen zijn not amused.

Als de collegepartijen hun meerderheid misbruiken om een domme fout te corrigeren, zitten wij er als minderheid voor spek en bonen bij”, oordeelt fractieleider Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij. “De sfeer in de raad is nu even flink verpest.”

SP-fractieleider Ingrid Gyömörei vindt het “weinig chique dat er zo’n poppenkast wordt opgetuigd omdat de collegepartijen te hard hebben zitten borrelen bij het eten.”

Lees meer bij het ED: Haagse oppositie verlaat raad na ruzie

Foto voorpagina: Haagse PvdA-fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven

Geef een reactie

Laatste reacties (35)