Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haaksbergen wint strijd eerste schaatsmarathon

  •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marathon-haaksbergen.jpg
Twentse amateurvereniging organiseert voor vierde jaar op rij de eerste schaatsmarathon op natuurijs
De eerste marathon op natuurijs van het jaar wordt vandaag voor de vierde keer op rij in het Twentse Haaksbergen georganiseerd. Vanavond schaatsen achtereenvolgens de dames en de heren. Maar Haaksbergen zelf heeft al gewonnen.
De strijd om de wedstrijd (die uiteindelijk na diskwalificatie van Arjan Stroetinga werd gewonnen door Kurt Wubben ) is haast belangrijker geworden dan wie die wedstrijd uiteindelijk wint, meldt RTL Nieuws.
De strijd om de eerste marathon op natuurijs is nog niet eens zo heel oud. Tot 2002 was het Drentse Veenoord heer en meester op dat vlak, maar daarna begon het Groningse Noordlaren roet in het eten te gooien. Toen Haaksbergen daar ook nog eens bijkwam als geduchte concurrent, was het strijdtoneel compleet. Prestige is misschien wel de belangrijkste reden om de eerste te zijn. Het is een erezaak, want zo’n kleine amateurvereniging uit een plattelandsdorp staat opeens volop in de schijnwerpers.” 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.