Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haarlemse huurders: Van Haga negeert integriteitscommissie VVD

  •  
08-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
245 keer bekeken
  •  
Beëdiging nieuwe Kamerleden

© 2017-10-31 00:00:00 DEN HAAG - De beediging van Wybren van Haga (VVD) als lid van de Tweede Kamer. De politicus krijgt een zetel omdat er met de nieuwe ministersploeg ruimte is ontstaan in de

VVD-kamerlid en vastgoedeigenaar Wybren van Haga is weer eens in opspraak. Het Haarlems Dagblad meldt dat hij binnenkort voor de rechter moet verschijnen. Zijn vastgoedonderneming Sjopperdepop heeft de huur opgezegd van verscheidene bewoners van een hofje in Haarlem. Via de rechter hopen zij dat te kunnen voorkomen.
De rechtszaak is pikant, omdat de integriteitscommissie van de VVD een jaar geleden bepaalde dat Van Haga moest stoppen met zijn werkzaamheden als pandjesbaas. Volgens de Haarlemse huurders is het VVD-kamerlid echter nog altijd zeer betrokken bij het reilen en zeilen van zijn onderneming Sjopperdepop.
"Dat Van Haga nog steeds aan de touwtjes trekt zou blijken na een gesprek over irritaties rond verbouwingen. Van Haga zou toen hebben gemaild: „Je hoeft me geen fles wijn te sturen maar je zou wel wat meer dankbaarheid kunnen tonen.”"
Invalide, oude man Een van de huurders die zijn woning moet verlaten, is een invalide, oude man. Toen hij zijn woning betrok, beloofde Van Haga dat het huurcontract van twee jaar zou worden verlengd als de man netjes zijn huur zou betalen. Nadat de huurder klaagde over een ondeugdelijke warmtepomp, sloeg de stemming echter om.
Verzoeken van de zoon van de man en andere bewoners van het hofje om de invalide man in zijn woning te laten, haalden niets uit. Volgens de advocaat van de oude man reageerde Van Haga daar ‘heel negatief’ op.
Meerderheid kwijt Het is de vraag of de VVD deze keer wel gaat optreden tegen de hardvochtige Van Haga. Als Van Haga uit de VVD-fractie stapt en zijn zetel meeneemt, raakt het kabinet zijn meerderheid in de Tweede Kamer kwijt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.