Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Haast BP maakte risico's groter'

  •  
15-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_vuile_handen_olieramp_300.jpg
Interne e-mails opgedoken aan vooravond hoorzitting Congres ... Vuile handen BP steeds duidelijker zichtbaar
Aan de vooravond van de hoorzitting in het Congres waar de topman van BP aan de tand zal worden gevoeld over de olieramp in de Golf van Mexico zijn interne e-mails opgedoken waaruit blijkt hoe het bedrijf bewust extra risico’s nam om opgelopen tijdverlies in te halen.
Dat meldt de NOS. Het tijdverlies was ontstaan door een orkaan in oktober 2009. Uit de e-mails blijkt dat BP bijvoorbeeld geen twaalf uur overhad om het te gebruiken cement voor de boring te testen. Ook werden maatregelen geschrapt om het gebruikte beton gelijkmatig te verdelen:
Dat gaat nog eens tien uur duren. Dat vind ik maar niets.
Uit de e-mails blijkt dat er binnen het bedrijf veel bezwaar werd gemaakt tegen de bezuinigingen, die een ‘nachtmerrie’ werden genoemd. Die bezwaren maakten geen indruk. Twaalf uur voor de explosie, zegt een BP-medewerker in een e-mail: 
Wat maakt het uit, het is gebeurd, zal wel loslopen.
President Obama is opnieuw in de getroffen regio. Daar herhaalde hij dat BP zal opdraaien voor alle kosten van de vervuiling.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.