11

Haïti-cruises gaan gewoon door

Veilig zonnen naast de hel op aarde

Cruiseschepen doen Haïti nog steeds aan. in het noordelijk deel van Haïti, op het zwaarbewaakte privéstrand Labadee, genieten cruisegangers van de zon. Nog geen honderd kilometer verwijderd van het aardbevingsgebied.


The Guardian meldt dat niet alle passagiers gelukkig zijn met de pleisterplaats. Een enkeling noemt het ‘ziek’ dat de cruisemaatschappij Royal Caribbean International nog steeds aanmeert in het land dat getroffen is  door wat de Verenigde Naties de ‘ergste ramp ooit’ noemen. Volgens de Britse krant maken sommige toeristen zich zorgen dat wanhopige slachtoffers door de beveiliging heen breken of over metershoge hekken klimmen.

Volgens de cruisemaatschappij is lang gediscussieerd over het doorzetten van de reizen. Doorslaggevend was dat Haïti profijt heeft van de pleziertochtjes omdat de opbrengst van het verblijf aan hulporganisaties wordt geschonken. (zie video)

In de Amerikaanse media is discussie ontstaan over de opvallende wijze van vakantievieren. The Guardian plaatst kanttekeningen bij de publieke verontwaardiging. Cruiseschepen hebben een notoire reputatie op het gebied van uitbuiting in allerlei vormen, nu doen ze eindelijk en keer iets goeds, aldus een commentaar in de krant.

cc-foto: Rob Inh00d Het zwaarbewaakte privéstrand van Labadee in Haïti (2008)

Geef een reactie

Laatste reacties (11)