Laatste update 17:47
76

Halbe Zijlstra stapt op

De liegende VVD-minister van Buitenlandse Zaken is opgestapt. Direct na aanvang van het debat over zijn verzonnen verhaal over een ontmoeting met Vladimir Poetin, liet Zijlstra weten niet verder te gaan in zijn functie:

Ik sta hier met bezwaard gemoed. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt. Ik had het niet moeten doen. Het gaat om de geloofwaardigheid van de minister. Die moet boven alle twijfels verheven zijn.

Tijdens het oplezen van de verklaring moest Zijlstra meerdere malen tranen wegvegen.

Hoewel de oppositiepartijen, met uitzondering van het Forum voor Democratie, geen heil zien in een verder debat met premier Rutte op dit moment, sluiten de coalitiepartijen zich bij de wens van Thierry Baudet aan en zal er vandaag nog een debat plaatsvinden.

Mark Rutte heeft laten weten dat de nu vrijgekomen ministerspost voorlopig zal worden waargenomen door Sigrid Kaag, de huidige minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Over het vertrek van Zijlstra zei Rutte: ‘Hij heeft het bovenverwachting goed gedaan, als je naar de journalistieke analyses kijkt toen hij net begon. Hij had nog een paar mooie jaren voor de boeg.’

Dit bericht wordt aangevuld 

Geef een reactie

Laatste reacties (76)