86

Halsema aan VVD: ‘Garandeer mensenrechten in Nederland’

'Als je harde garanties afgeeft op hypotheekrenteaftrek, geef dan ook eens de garantie dat onder VVD-bewind de door PVV voorgestelde mensenrechtenschendingen nooit praktijk zullen worden'

GroenLinks-leider Femke Halsema eist van Mark Rutte dat hij een norm stelt. Ze eist “de harde garantie dat onder het bewind van de VVD de mensenrechtenschendingen die de PVV voorstelt nooit praktijk zullen worden.”

Dat stelt ze in een interview met NU.nl. Halsema begrijpt dat de VVD-lijsttrekker de partij van Wilders niet uitsluit, maar dringt er bij hem wel op aan zich uit te spreken tegen de, in haar ogen, ‘grove mensenrechtenschendingen’ waar de PVV zich schuldig aan zou willen maken.

Als je zulke harde garanties afgeeft op de hypotheekrenteaftrek, geef dan ook eens de harde garantie dat onder het bewind van de VVD de mensenrechtenschendingen die de PVV voorstelt nooit praktijk zullen worden.

Halsema laat verder weten dat de traditioneel goede persoonlijke verhoudingen tussen haar partij, D66 en de VVD een coalitievorming makkelijker zou kunnen maken. “We delen een zeker joie de vivre”, stelt ze, maar ze tekent er wel bij aan dat de programmatische verschillen nog altijd groot zijn. 

Geef een reactie

Laatste reacties (86)