160

Halsema bood CDA in het geheim alternatief

'Bewering CDA-top dat er geen alternatief voorhanden is, onjuist' … GroenLinks-leider deed in stilte aanbod voor alternatieve coalitie die wensen CDA honoreert … 'Bereid zeer ver te gaan om coalitie met PVV te voorkomen'

GroenLinks heeft vanaf begin augustus in het geheim voorstellen gedaan aan de CDA-top om tot een andere coalitie te komen. De partij was daarbij bereid tot zware concessies. Dat onthulde Femke Halsema in De Wereld Draait Door.


We waren bereid met ongelofelijk veel pijn tegemoet te komen aan de wensen van het CDA om een alternatief mogelijk te maken, vertelde Halsema. Ze maakte met stille diplomatie aan het CDA duidelijk dat ze bereid waren daarover ‘faire onderhandelingen’ te voeren. Zo was ze bijvoorbeeld bereid een extraparlementair kabinet te steunen, oftewel een kabinet waar GroenLinks zelf geen deel van uit zou maken. Ze koos bij het voorleggen van alternatieven voor de geheime weg omdat ze weet dat bij een deel van het CDA een enorme weerzin tegen links bestaat.

De onthulling weerspreekt de beweringen van de CDA-top dat er geen alternatief is voor een coalitie met gedoogsteun van de PVV.

Geef een reactie

Laatste reacties (160)