29

&… Halsema gaat ASN Bank adviseren

Nederlands veel oude dan 'olla vogala' ... Lowlands gaat voor glutenvrij ... Al 35 partijnamen geregistreerd voor verkiezingen ... VIDEO Amerikaanse sheriff arresteert zesjarige zonder papieren ... Chinese ouders scheiden massaal na eindexamens ... Audities running mate Romney in volle gang ... Aboriginal kunst 28 duizend jaar oud

Meer nieuws van vandaag

VIDEO Amerikaanse sheriff arresteert zesjarig meisje zonder papieren – Op dezelfde dag dat de regering van de Amerikaanse president Barack Obama bekendmaakte dat bepaalde groepen minderjarige migranten zonder papieren niet langer het land worden uitgezet, heeft de sheriff van Maricopa (Arizona), Joe Arpaio, een zesjarig meisje waarvan vermoed wordt dat ze illegaal in de VS is, laten oppakken. De sheriff wordt nu aangeklaagd voor mensenrechtenschendingen. (De Morgen)

Halsema nieuwe voorzitter raad van advies ASN Bank – Voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema is de nieuwe voorzitter van de raad van advies van ASN Bank. Ze volgt oud-PvdA-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl op, die sinds 2008 voorzitter was. ASN Bank heeft dat vandaag bekendgemaakt. (Volkskrant)

Nederlands veel ouder dan ‘olla vogala’ – De 350 oudste ‘Nederlandse’ woorden zijn vijfhonderd jaar ouder dan de bekende ‘hebban olla vogala…’ Het zijn vooral juridische termen, uit een zesde-eeuwse wettekst. (De Standaard)

Lowlands gaat voor glütenvrij – Lowlands heeft een primeur: voor het eerst wordt er op het festivalterrein gluten-, lactose- en notenvrij voedsel verkocht. Cateringbedrijf De Laurier nam het initiatief voor ‘Vrij Voedsel’, waardoor mensen met een allergie niet meer hun eigen eten hoeven mee te nemen. (Metro)

Al 35 partijnamen geregistreerd – Maandag is de laatste dag waarop politieke partijen hun naam bij de Kiesraad kunnen laten registreren voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Afgelopen week werden er nog zeven namen geregistreerd. Het totale aantal partijen dat toen geregistreerd stond, kwam daarmee op 35. (Volkskrant)

Chinese ouders scheiden massaal na eindexamens – China kampt sinds deze week met een verdubbeling in het aantal echtscheidingen, omdat vorige week de eindexamens op middelbare scholen zijn afgerond. Dat meldt staatskrant Global Times vandaag. Ouders die niet meer samen verder willen, hebben tot nu de schijn hoog gehouden. Daarmee hoopten ze hun kind niet nog meer stress te geven in de aanloop naar de examens. Nu die voorbij zijn, merken rechtbanken in Peking een piek in het aantal scheidingen. (Volkskrant)

Audities voor running mate Romney in volle gang – Het schijnt een van de meest in nevelen gehulde processen in de Amerikaanse politiek te zijn, de keuze van een presidentieel kandidaat voor zijn running mate. Maar afgelopen weekend speelde dit proces zich opeens in het volle zicht af, zo observeert de New York Times. Verschillende Republikeinse politici vergezelden Romney afgelopen weekend op campagne. En allemaal voerden ze een stukje op om hun niet aflatende steun voor de presidentskandidaat te laten zien. De running mate speelt niet alleen tijdens de verkiezingen een belangrijke rol, maar kan daarna ook rekenen op de positie van vicepresident. (New York Times)

Aboriginalkunst 28 duizend jaar oud – Kunst op gesteente van de Aboriginals dat in een verlaten gebied van Australië is gevonden, is volgens deskundigen zeker 28.000 jaar oud. Archeologen vonden de ‘steenkunst’ in een ontoegankelijk gebied in Arnhem Land in het noorden van het land en hebben met behulp van koolstofdatering vastgesteld dat het om een van de oudste kunstuitingen ter wereld gaat. (Volkskrant)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)