Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Halsema: GroenLinks wil regeren

  •  
18-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gl_300.jpg
'Geen gekonkel in achterkamertjes.' Niet 'zielloos' bezuinigen. Investeren in duurzame energie
GroenLinks wil graag regeren, zo benadrukte Halsema zondag op het GroenLinks-congres in Utrecht . “Geef ons vijftien zetels en wij stoppen de cultuur van gekonkel in de achterkamertjes.”
Volgens Halsema, die op het congres opnieuw tot lijsttrekker werd gekozen, zijn de idealen van GroenLinks voor een socialere en duurzamere samenleving actueler dan ooit. Met een overheidstekort van 29 miljard euro moet worden bezuinigd, maar niet “zielloos”. Als het aan GroenLinks ligt, worden de lasten eerlijker verdeeld en wordt er wat extra’s gevraagd van degenen met een hoger inkomen. Ook komen er geen nieuwe milieubelastende kolencentrales, maar wordt meer geïnvesteerd in duurzame energie. Dat schrijft De Volkskrant zondag.
Het partijcongres van GroenLInks vond in Utrecht plaats. Bekijk het hier live. 10.00: start uitzending met oa. dispensatie zittende Kamerleden 10.20: vaststelling verkiezingsprogramma 13.10-13.55: Pauze: Sebastiaan Meijer spreekt met partijprominenten en Kamerleden 15.00: verkiezing lijsttrekker Tweede Kamer 15.30: speech lijsttrekker 15.45: verkiezing en presentatie Kamerleden

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.