Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Halsema: meer politie nodig in Amsterdam

  •  
30-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
14834198717_b4585c46ee_z
Het aantal agenten in Amsterdam moet fors omhoog, vindt de onlangs aangetreden burgemeester van die stad, Femke Halsema. Ze komt tot die conclusie na een rondgang langs verschillende lokale uitgaanslocaties en reageert daarmee op de kritiek van ombudsman Arre Zuurmond. Hij rondde zijn onderzoek over het centrum van Amsterdam af met het harde oordeel dat vooral het centrum een ‘urban jungle’ is, waar wetteloosheid heerst, ‘crimineel geld leidend is, en het gezag niet langer aanwezig is’.
Zuurmond deed eerder onderzoek naar het Leidseplein. ‘Iedere handhaver is volgens hem maar met een deeltje van de overlast bezig, en treedt niet ‘breed’ op’, zei hij daarover tegen Trouw. Halsema herkent zich niet in die lezing maar denkt wel, net als Zurremond, dat er meer handhaving nodig is in de stad. ‘We hebben op dit moment een aantal agenten, gemeten naar het aantal mensen dat hier woont. Maar we zijn vooral een toeristische trekpleister en gemeten naar het aantal toeristen hebben we echt te weinig dienders’, aldus Halsema tegen de NOS. Ze zal minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de Tweede Kamer moeten overtuigen van haar wens, liet ze weten.
Cc-foto: Nina LeMaitre
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.