125

Halsema: Sap worstelt met leiderschap

Oud-partijleider GroenLinks ziet dat haar partij het moeilijk heeft… En dat doet haar 'pijn'

Femke Halsema, oud-partijleider van GroenLinks, zegt in een interview met NRC Handelsblad dat ze haar partij ziet worstelen. De nieuwe fractievoorzitter Jolande Sap zou het nog moeilijk hebben als partijleider. Volgens Halsema mist ze nog ‘politieke intuïtie’.

Halsema zegt in het interview van te voren te hebben voorspeld dat GroenLinks, en met name Jolande Sap, het moeilijk zou krijgen. Ze zegt hierover:

“Ik heb Jolande voorspeld dat ze het moeilijk zou krijgen. Omdat ik me goed realiseer dat ik het ook heel moeilijk heb gehad in het begin.”

Sap noemde in november de leiderschapswissel al één van de oorzaken voor de lage peilingen: “Ik volgde iemand op die op het hoogtepunt was van haar populariteit.”

En die populariteit die heeft heeft Halsema onder meer te danken gehad aan haar consistentie. In het interview maakt ze een balans op van haar politieke carrière. Ze zegt trots te zijn op de manier waarop ze liberalisering van de arbeidsmarkt heeft gepropageerd, ondanks stevige kritiek vanuit haar eigen kring. Ook zegt ze dat ze tevreden is over de manier waarop ze meningsvrijheid én godsdienstvrijheid heeft verdedigd.

Lees verder bij NRC: Worsteling GroenLinks doet Femke Halsema pijn

cc-foto: Anne Helmond

Geef een reactie

Laatste reacties (125)