91

Halsema: ‘Verhagen heeft nu wat uit te leggen’

GroenLinks-leider bij informateur … Waarom blokkeert CDA peroxide-coalitie? … Niet uitsluiten maar ook niet willen praten is onverenigbaar … Aartsvijanden schieten PVV te hulp

GroenLinks-leider Femke Halsema wil van CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen weten waarom hij niet wil praten met de PVV en zo een rechtse coalitie tegenhoudt. Dat verklaarde Halsema na een bezoek aan informateur Tjeenk Willink. Ook Pechtold vindt het uitsluiten fout.


Halsema draait de CDA-onderhandelaar de duimschroeven aan. Ze wil van Verhagen weten welke inhoudelijke argumenten hij hanteert om niet met Wilders en VVD om de tafel te gaan zitten. Tot nu toe verklaarde Verhagen dat hij eerst wil dat VVD en PVV samen tot overeenstemming komen omdat onderhandelen anders toch geen zin heeft.

Halsema neemt met die verklaring geen genoegen meer. Ze wil nu in een Kamerdebat met Verhagen horen wat zijn bezwaren zijn. Als hij die niet wil of kan geven dan is het beter dat het CDA toch met de VVD en de PVV gaat onderhandelen, vindt Halsema. Bij het Kamerdebat zou ook de vorige informateur Uri Rosenthal aanwezig moeten zijn. De PVV wil dat debat ook.

D66-leider Pechtold legt de bal eveneens bij het CDA (zie video) Hij begrijpt de frustratie van  PVV-leider Wilders die niet welkom is bij Tjeenk Willink omdat een coalitie van VVD-PVV-CDA onmogelijk wordt geacht.

Verhagen zou huiverig zijn voor onderhandelingen met VVD en PVV omdat hij niet wil dat het CDA de schuld krijgt van een eventuele mislukking en de VVD dan buiten schot blijft.

de Volkskrant: Verhagen moet blokkeren PVV uitleggen

NOS: Pechtold begrijpt frustratie Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (91)