44

Halsema woest om stemadvies KRO

“KRO-directeur komt niet op voor de publieke omroep, maar voor zijn eigen belangen"

De KRO heeft haar leden in een brief opgeroepen om niet op de PVV of GroenLinks te stemmen, omdat die partijen niet goed zouden zijn voor de Publieke Omroep. GroenLinks-leider Femke Halsema werpt die suggestie verre van zich.

In een persbericht zegt ze:

De KRO informeert haar leden verkeerd in haar brief richting de leden. GroenLinks bezuinigt niet op de publieke omroep, maar wil af van het verzuilde omroepbestel. Ook wil GroenLinks dat publiek geld vooral naar televisieprogramma’s gaat en niet naar gebouwen of naar het hoge salaris van managers en bestuurders. KRO-directeur Koen Becking komt niet op voor de publieke omroep, maar voor zijn eigen belangen. Het is ongepast om zo’n stemadvies te geven in tijden van een economische crisis.
 

GroenLinks hecht zeer aan het publieke belang van de publieke omroep:

Zonder publieke omroep geen mooie documentaires, actualiteiten- en discussieprogramma’s. In tegenstelling tot het CDA, VVD, D66, SGP en de ChristenUnie bezuinigt GroenLinks daarom niet op de publieke omroep. Want televisie maken is duur, zeker als het om kwaliteitsprogramma’s gaat. Maar dan moet het geld wel naar de programma’s zelf gaan. Voor de meeste programma’s bij de publieke omroep geldt dat ze zonder publieke financiering niet hadden bestaan. Maar die publieke financiering is niet nodig voor de omroepverenigingen. Belastinggeld moet niet gaan naar de hoge salarissen, grote auto’s, dure panden en omroepbobo’s. De KRO kwam in april zelf nog in het nieuws omdat zij het afgelopen jaar 1 miljoen aan ontslagvergoedingen mee gaf aan vier van haar medewerkers.
 

GroenLinks wil over vijf jaar overstappen op een nieuw stelsel met twee algemene, reclamevrije televisienetten.

Foto: eworm  (Flickr CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (44)