Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hamas belooft wapenstilstand

  •  
03-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
UPDATE: Israëlische premier Benjamin Netanyahu woedend om Palestijns akkoord
Hamas-functionarissen hebben aangekondigd een staakt-het-vuren met Israël te zullen eren, zodra er een nieuwe regering is gevormd. De Palestijnse partijen Hamas en Fatah hebben onlangs een voorlopig verzoeningsakkoord gesloten en aangekondigd een interim-regering te willen opzetten, dat meldt de Israëlische krant Haaretz.
De betrekkingen met Israël zullen een belangrijke kwestie zijn voor de interim-regering, aangezien Fatah een leidende rol heeft gespeeld bij de onderhandelingen met Israël bij het vredesproces. Hamas weigert daarentegen de Israëlische staat te erkennen.
Desalniettemin heeft de organisatie met de militanten afgesproken een wapenstilstand te houden nadat de nieuwe regering is gevormd. Ambtenaren van Hamas spraken op de voorwaarde van anonimiteit omdat het staakt-het-vuren geen officieel onderdeel van de afspraak is.
Update 17.30
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is niet blij met de verzoening van Fatah en Hamas. Hij reageerde woedend op het Palestijnse akkoord gezien de veroordeling van de Amerikaanse liquidatie van Bin Laden door Hamas. “De deal tussen Abbas en Hamas is een harde klap voor het vredesproces. Hoe kunnen we vrede sluiten met een regering waarvan de helft oproept tot de vernietiging van Israël en de moorddadige Bin Laden verheerlijkt?”, stelde Netanyahu in een verklaring meldt de Haaretz.
Eerder verscheen op Joop: Fatah en Hamas verzoenen

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.