Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Handen directeur stichting ALS waren wel érg grijpgraag

  •  
09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nolet300.jpg
Eric Nolet deed ook bij andere stichting greep in de kas, noemt het zelf 'een lening' van een ton
Voormalig directeur van stichting ALS heeft, zo blijkt nu, ook bij een tweede stichting bijna een ton uit de kas weggesluisd. Eerder werd al bekend dat hij bij stichting ALS werd ontslagen nadat hij ruim 92.000 euro had overgemaakt naar zijn privérekening.
Eric Nolet zou bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, waar hij als penningmeester werkzaam was, ruim een ton euro hebben weggesluisd, om de 92.000 euro die hij eerder bij stichting ALS had ontvreemd terug te kunnen betalen.
Zelf ziet hij het niet als ontvreemding, maar als een lening. Een lening waar niemand iets van af wist, totdat ze door stichting ALS werden geïnformeerd over zijn wanpraktijken. Nolet:
Ik heb geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen.
Die financiële regeling moet dus nog getroffen worden, al is het geld al lang verdwenen. De stichting gaat er vooralsnog niet van uit dat het geld ooit wordt teruggeven. Nolet is inmiddels geschorst.
Zowel stichting ALS als de Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek onderzoeken of zij juridische stappen gaan nemen tegen Nolet.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.