Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Handhavers Alkmaar: een zwerver heeft geen schoenen nodig

  •  
06-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
rtv300.jpg
VIDEO Handhavers gooien spullen dakloze weg ... Ook zijn schoenen moeten het ontgelden, al roept hij nog 'hier loop ik op' ... Gemeente Alkmaar komt vrijdag met een reactie
Op een video die donderdagavond op sociale media is verschenen is te zien hoe toezichthouders in Alkmaar de persoonlijke eigendommen van een dakloze weggooien. Op de video is onder meer te zien hoe een medewerker van de reinigingsdienst schoenen van de dakloze weggooit, terwijl twee toezichthouders de man tegenhouden. Hij roept nog: ‘Hier loop ik op!’, maar dat is tevergeefs.
Buurtbewoners die het voorval zagen maakten de video. De gemeente Alkmaar komt vrijdag met een reactie op het incident.
De Alkmaarse Jouri is woedend over het filmpje. Hij kent zwerver Thomas al jaren en begrijpt niet waarom de handhavers zo ver zijn gegaan. Jouri geeft toe dat Thomas een probleem met verzamelen heeft en dat hij misschien wat spullen moest inleveren, maar dat Thomas zijn schoenen moest inleveren en daardoor nu op sokken moet lopen, is toch wel van de zotte.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.