Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL Summer Night: Hanina Ajarai over haar 'MH17-column' en de kritiek daarop

  •  
21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
275 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-07-21 om 09.54.47
Donderdag verscheen in AD een column van Hanina Ajarai waarin zij zich afvraagt waarom zij wel geraakt wordt door het ene rampbericht, terwijl het andere haar koud laat. Als voorbeeld noemt zij voetballer Abdelhak Nouri met wie zij intens meeleeft, maar anderzijds de aanslag op vlucht MH17 waar ze ‘geen seconde om heeft getreurd’. Direct na publicatie leverde het artikel de columniste een stortvloed aan woede, onbegrip en verwensingen op. Later op de dag zag Ajarai zich genoodzaakt excuses aan te bieden in de krant.
Donderdagavond nam Ajarai plaats aan tafel bij RTL Summer Night. Daar probeerde zij nogmaals uit te leggen wat zij met haar column had bedoeld en op welke vragen zij daarin een antwoord zocht. Ook te gast was journalist Olaf Koens die kort na de aanslag de rampplek heeft bezocht. Ook hij had de column van Ajarai gelezen en vond die ‘smakeloos en zeer pijnlijk’.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.