115

Hannie van Leeuwen weg uit CDA-bestuur

CDA-coryfee boos om bezuinigingen in de zorg

CDA-coryfee Hannie van Leeuwen zegt op te stappen uit het CDA-bestuur vanwege de in haar ogen veel te hoge bezuinigingen op de zorg.

Dat schrijft ze in een ingezonden brief in de NRC: Macht is om te dienen, niet om te heersen, stelt ze, daarmee suggererend dat haar partij dat anders ziet. Van Leeuwen:

Op zijn minst moet de toezegging worden gegeven dat ook echt extra geld wordt uitgetrokken als uit de evaluatie blijkt dat meer dan 400 miljoen euro nodig is. Het gaat om de zwaksten in de samenleving. Voor hen hoort de overheid te allen tijde een schild te zijn.

Van Leeuwen was lang lid van de Tweede en Eerste Kamer. Tijdens het roemruchte CDA-congres waarop de partij zich uitsprak voor samenwerking met de PVV, hield ze een emotionele speech waarin ze haar ongenoegen uitte. Daarna stopte ze met al haar werkzaamheden voor de partij, met uitzondering van haar lidmaatschap van het partijbestuur. Van Leeuwen:

Nu blijkt echter dat we doorgaan met beleid voeren dat de zwakken in de samenleving niet helpt. De fractie en het kabinet blijven ons in de weg zitten en geven ook geen tegengas.

Geef een reactie

Laatste reacties (115)