44

Hannie van Leeuwen zegt bestuurstaken op

CDA-Bestuurslid blijft strijden voor het sociale gezicht van het CDA

De 84-jarige Hannie van Leeuwen, die jarenlang Eerste en Tweede Kamerlid was voor het CDA staakt haar bestuurstaken voor haar partij. Dat maakte ze vrijdagmiddag bekend tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek Utrecht, meldt De Pers. Daar noemde ze het ‘schande, schande, driewerf schande’ dat het nieuwe kabinet flink snoeit in de ouderenzorg.


Tijdens het CDA-congres werd al duidelijk dat Van Leeuwen niet meer op een lijn ligt met de gedachtengang van CDA-fractie. Ze stemde tegen de vorming van het kabinet Rutte Verhagen vanwege de verklaring dat Wilders ‘mag blijven roepen wat hem goeddunkt’.

Gert Leers, minister van Immigratie en Asiel, krijgt het er flink van langs van Van Leeuwen. In Uitgesproken zei ze: “Het is een draaikont, en ik hou niet van draaikonten […] hij is 180 graden gedraaid. Hij was mordicus tegen Geert Wilders en dan gaat hij in zo’n kabinet zitten.”

Van Leeuwen zegt wel lid te blijven van het CDA en ‘niet weg te lopen’. In Uitgesproken zegt ze tot de laatste moment te blijven vechten om de ‘C’ van het CDA weer terug te krijgen in het gedachtegoed van de partij. “Ik blijf strijden voor het sociale gezicht van het CDA. En dat doe ik zolang ik kan.”
De Pers: Hannie van Leeuwen staakt activiteiten voor CDA

Geef een reactie

Laatste reacties (44)