28

Hans van Baalen: ‘Laat Verhofstadt dromen’

VVD-lijsttrekker Europarlement heeft geen moeite met 'wensdenken' fractievoorzitter liberale fractie, puntje bij paaltje sluiten de gelederen toch

Europees lijsttrekker Hans van Baalen (VVD) heeft geen moeite met de idealen van fractievoorzitter van de liberale fractie, Guy Verhofstadt. Laatstgenoemde koestert een droom van een federaal Europa. VVD-Kamerlid Mark Verheijen noemde hem daarom gevaarlijker dan eurosceptici als de extreemrechtse Marine Le Pen (Front National). Volgens Van Baalen is het prima dat Verhofstadt zijn eigen idealen heeft, ‘als het gaat om economische onderwerpen stemt hij met ons mee’, aldus Van Baalen. Dus laat Verho


Van Baalen is zaterdag in Den Bosch officieel benoemd als lijsttrekker voor de verkiezingen van het Europarlement in mei volgend jaar. Volgens hem komt er geen federaal Europa. Ook Neelie Kroes denkt er volgens hem zo over.

De lijsttrekker ontkent dat er verdeeldheid bestaat in de top over de EU. Ondanks tegenstrijdige uitspraken van eurocommissaris Neelie Kroes en voormalig partijleider en oud-eurocommissaris Frits Bolkestein. De onenigheid is volgens Van Baalen een ‘blooper’.

Van Baalen in WNL op Zondag:

Dan mag je dromen over een federaal Europa, wat er niet komt. We hebben nu 200 jaar koninkrijk en daar kan nog best 200 jaar bij […] Ik deel, samen met Bolkestein maar ook met Neelie Kroes, geen ideeën over federalisme, Verenigde Staten van Europa, dan hou ik het veel liever bij 200 jaar koninkrijk. Maar daar ga ik geen ruzie over maken, want dromen mogen. Verhofstadt mag dromen, ik lig er niet naast, dus ik laat dat.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)